| Bukan Sharifah Aini Tetapi Norbaini |
BUKAN SHARIFAH AINI TETAPI NORBAINI
ABOUT ENTRY LINKS STUFF FOLLOW Dashboard



Sabar Wahai Hati
Sabtu, 26 Mac 2016 • 11:39 PG • 0 comments
Assalamualaikum
sekian lama aku menghilang dalam dunia blog
mungkin budaya sibuk aku amalkan ni makan diri dari menulis

MASALAH

tajuk bakal aku kongsi buat semua
bagi yang ada masalah sekarang
mungkin sekarang sedang menyendiri, mungkin menangis?
-SABAR WAHAI HATI-

perjalanan mungkin sukar bila sudut pandangan yang
dipandang kekadang tak membantu langsung
tapi..
jika dalam hati
apa yang disematkan
Allah Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hambanya
In Shaa Allah
pemikiran terbaik,mindset yang membina
hati setiap berfikiran sudut positive 
sentiasa Allah bantu untuk isi hati dia dengan 
MANISNYA UJIAN

Ingin aku kongsi ujian yang menimpa aku saat ini
saat aku ada masalah di tempat bukan kelahiran aku
saat family tak tahu langsung benda yang aku pikul ni
perkara pertama

1. Allah 
saat ini fikir dia tengah rindu dengar setiap rintihan doa kita
setiap baris doa menyebut nama Yang Satu
Allah..Allah
luahkan apa yang terpendam 
dalam doa kita mengadu, dalam doa kita meminta semoga dipermudahkan urusan

dijanjikan pada kita
'SETIAP MASALAH ADA PENYELESAIAN'

2. Jika menangis itu terbaik untuk puaskan hati yang tak puas
teruskan..
teruskan..
menangis tanpa sempadan
nangis yang rasa kurang beban
tempat sunyi mungkin salah satu tempat terbaik saat ini
air mata yang gugur itu 
banyak cerita 
cerita yang mungkin tak mampu diungkap
tapi percaya
Allah hantarkan air mata itu untuk teman kita saat kita perlukan

tapi sahabat
nangis lah sepuasnya untuk sekali itu
tapi teruskan bangkit kemudian
jangan selamanya tunjuk lemah pada hati yang perlukan kebangkitan
bukan selamanya duka itu merantai hati

3. Positive thinking
sangat penting saat ni
jika buruk yang datang, itu hanya luaran
sudut dalaman sudut tak terlihat
??
ada yang terbaik untuk kita
bila kita berfikiran baik
sangka kita baik
hati kita kurang resah
jika soal dunia yang difikir terlalu negative
bagaimana kita nak tempoh akhirat 
yang pasti penyesalan tidak berguna langsung
sahabat
fikirkan benda yang baik untuk hati
sejukkan dia dengan pujukan minda

4. Selesaikan dengan tenang
jangan pernah lari dari masalah
percaya
dunia satu ruang game
setiap peringkat ada cabaran
selesaikan
dan jangan pernah lari
kalah bakal muncul
jangan kalah dengan perkataan GIVE UP
jika gagal untuk mara depan
wujudkan kemenangan untuk diri sendiri
cuba terbaik

5. SENYUM
senyum dan senyum
takkan selamanya nak sedih
lagi sakit kalau ramai tanya
ok tak?? ok??
lagi sakitkan hati
senyum
jika rasa boleh tutup sakit ni
senyum
jika rasa senyum boleh tutup semua persoalan
senyum

biarpun satu palsu senyuman
tutuplah dari pandangan orang
tapi sampaikan luahan pada Dia 




Riwayat Sebulan Matrik Teknikal Kedah
Jumaat, 20 Mac 2015 • 3:17 PG • 0 comments

Perjalanan yang lama menyimpan segala memori berharga
aku tiba di sini
aku tiba mendaki memori yang memang tidak boleh dibeli
aku tiba juga

di sini aku Dilahirkan sebagai seorang pelajar Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
cuba mengejar apa yang selama ini inginkan
saat Orientasi aku kenal dengan sahabat 

YAA.. SAHABAT


masing masing mengungkap cita cita setahun 
kami disini

"Aku ingin 4 flat"
"Aku ingin masuk U"
"Aku nak berjaya"

masing masing , cita masing masing
tiba turn Izat
dia ungkapkan cita dia ..
"AKU NAK DIKENALI ORANG"

percaya atau tidak..itu doa dia
Allah perkenankan 
ketua kami , Jpp kami, orang harapan kami

tiba turn aku
4 perkataan aku ungkap
sambil senyum
"AKU NAK PERGI JAUH"

OK stop berdrama baini
WHYYY?? semua tanya time tu
siap angkat tangan tanya aku
"HANG NAK PI MANA?"

aku just ulang "JAUH"
sambil lukis gambar kapal terbang 


MATRIK TEKNIKAL KEDAH
serius aku tak cuba atau dicuba cuba mencuba
cuba dan cuba lagi
dan lagi
(ok stop it)
aku tak cuba untuk menipu
MEMANG BEST
so for budak budak lepasan
SPM dapat tawaran matrik ni
jangan lepaskan peluang
tak rugi,pengarah,lecturer jaga kau macam anak kau
termasuk USTAZAH aku (haha)


(zuka ..time raya korban)

perjalanan yang meniti pengakhiran
aku disini Lagi
lagi sebulan
dah hampir tamat riwayat aku kontrak setahun
(haha)
teroka setiap sudut KMTK
sekeliling hijau, sunyi tanpa bunyi kenderaan yang boleh stress kan aku
tapi kalau dah sekali boleh outing

PERGHHH

syurga

haha sebab 24 hour aku nikmati alam sekitar 
time bebas memang puas
even sehari ehhhh..tak sampai sehari
haha
Perjalanan aku bertemu sahabat
yang sekepala,baik,gila 
dan aku sayang diorang (itu utama)
kat sini macam macam orang aku terdedah
dan yang penting dekat sini
aku belajar..kita bonus nak masuk U
belajar erti berdikari 
KAU BUKAN SEORANG
aku sentiasa didamping dengan lecturer yang ambil berat pasal aku
diorang sangat berjasa
terutama Tuan Mz
yang banyak mengajar aku tentang cara nak hidup
?? cara nak hidup?
cara nak bernafas dengan betul
dalam alam selepas sekolah
BERDIKARI

jadi perjalanan aku akan berakhir lagi sebulan GUYS
PSPM 2 menghampiri aku
semua ini mengajar aku jangan undur belakang dan belajar apa yang ada depan mata
dan cuba baiki apa yang sesak kan nafas aku

PENGALAMAN 
satu penghargaan terindah bagi aku






Aku Budak Matrik Teknikal
Khamis, 26 Februari 2015 • 12:23 PG • 0 comments

Macam dibuai mimpi tetapi benda dah berlaku
aku masuk matrik? WHAT berani nya!
risiko kau (dengar bunyi hingar sana sini sana situ)
-mengutuk pengalaman ngeri setahun matrik-

LIKE, SERIOUSLY???

shut up ur mouth 
nope nope nope(sambil tangan telunjuk hayun kiri kanan)
pengalaman aku yang dah habis semester satu
nak aku cerita?

ok start here k
tipu kalau korang yang masuk matrik tak pernah menangis even
sekali..
sebab stress ngan chapter yang bermain sana sini
just imagine dalam berapa bulan 
U MUST CONQUER 
semua bab
or..
NGANGA jaa jawab PSPM k

so my conclusion
MATRIK JUST FOR TOUGH nya orang
tak tipu (angguk-angguk)
tapi,, jangan takut benda boleh deal
actually~ matrik ni BEST laa weyy
terutama Matrik Teknikal
kalau matrik induk.. (geleng-geleng) aku tak tahu
sebab matrik aku memang enjoy laa
dengan pengarah yang Superb best sempoi





Thanks For Reading !


PAST
PRINCESS
Hai. Me Baini, 3/5/1996 , love with art , love singing , love movie and lastly I LOVE U (huhu)~

WeChat here

Sweet Memories

Archive

CREDIT SECTION


Owner blog:NORBAINI
Best view:Miss Google